Egy kis ínyencség a kedvenceinkböl:
1.Előétel: Gyors húsleves
Hozzávalok:-2 l viz
-eperlevél tészta
-fűszerek:-só
-bors
-ételízesítő
Elkészités: A vizet rakjuk oda főni.Megvárjuk, hogy a viz főjőn fel,utána belerakjuk a tésztát.Fűszerezűk és melegen tálaljuk.
2.Második:Fasirt alimento szószal
Hozzávalok:Fasirt:-darált hús
-2 tojás
-4-5 kanál liszt
A darált húst gyúrjuk őssze a tojással és a lisztel.Olajon sűsűk arany barnára.
Alimento szósz:
Összetevök: krumpli, sárgarépa,paradicsom(izlés szerint de ne sokat 1-2db.),10 dkg sajt , 50 dkg tejföl,só,bors,ételízesítő.
Az összetevöket össze turmixoljuk.
Erdei gyümölcs torta:
Hozzávalok: Tésztához:120 dkg liszt,6db. tojás, sütöpor, vaniliacukor, cukor,
Töltelékhez: erdei gyümölcsök ízlés szerint (1 kis tányér) 3 tojás fehérje.
Elkészítése: A hat db. tojás sárgáját(sárgájához hozáadunk 80 g cukrot) és fehérjét( fehérjéhez hozáadunk 40 g cukor) szét válaszuk 2 db. külön tálba majd habosra turmixoljuk. Ez után a két maszát öszeöntjuk és alaposan öszekeverjük majd 120 g lisztet kanalanként hozáadjuk. Elömelegített sütőben( 200 fokon max.) megsütjük. Miután megsütük a tésztát hagyuk ki hűlni majd két felé vágjuk. A tojás fehérjéböl ismét kemény habot készítünk majd az erdei gyümölcsöket hozáadjuk. A gyümölcsöt össze lehet turmixolni. A szét vágott tésztát megtö3ltjuk a gyümölcsös krémel. ízlés szerint díszítjük.
Olcsó kakaós szelet
Hozzávalok:-3 vizespohár liszt,1 vizespohár cukor,1 evőkanál kakaó,7 evőkanál olaj,3 kis üveg joghurt,1 kiskanál szódabikarbóna,1 tojás
Elkészítés:A joghurtba belekavarjuk a szódabikarbónát.A lisztett tálba tesszük,hozzáadjuk a cukrot,kakaót,tojást,olajat és több adagban a joghurtott.Simára keverjük,kivajazott-lisztezett tepsiben közepes tűznél megsütjük.Kihűlve szeletekre vágjuk,és porcukorba forgatjuk.
15 db sós palacsinta
50 dkg hús
4 evőkanál olaj
1 fej hagyma
2 evőkanál tejföl
izlés szerint pirospaprika
izlés szerint só
izlés szerint bors
szükség szerint liszt
szükség szerint tojás
szükség szerint zsemlemorzsa
szükség szerint olaj a sütéshez
A forró olajban megdinsztelem a hagymát, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a darált húst. Sóval, borssal ízesítem. Először nagy lángon megpirítom, majd fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára párolom, a végén hozzákeverem a tejfölt.
Az előzőleg megsütött sós palacsinták közepére 1-2 evőkanálnyit rakok a húsos töltelékből, és, mint a töltött káposztánál összehajtogatom. Ezután lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatom, és bő forró olajban pirosra sütöm.
Pudingos palacsinta torta
A Palacsintához:
25 dkg Liszt
2db tojás
csipet só
1 evőkanál cukor
tej vagy viz (vagy ezek keveréke)
A Puding töltelékhez:
1 vagy 2 pudingpor
pudingonként 4dl tej
3 evőkanál cukor
+1 fakanál 
Elkészítés: összekeverjük a palacsinta szilárd hozzávalóit,a tojást is,majd a tejet,vizet fokozatosan hozzákeverjük mig egy csomómentes nem túl hig alapanyagot kapunk.Megsütjük lapos serpenyőben. Megfőzzük a pudingot(kat) a tasak hátulján található utasitás alapján,s rétegesen 1palacsinta-1réteg puding fog következni,amig el nem fogynak az alapanyagok.Tetejére tehetünk tejszinhabot,csokiszirupot